[RO]

Gelatto (in adevaratul sens al cuvantului)

Date - September 4, 2014 / Author - dulcebypaul / Category - Blog

Inghetata de casa (cea pe care noi o pregatim) are o complexitate deosebita in comparatia cu inghetata industriala, pe care o cumparam de la magazine sau de la buticuri stradale, aceasta nu rezista decat pe termen scurt si este foarte pretentioasa.

Pastrarea inghetatei chiar pe perioade scurte de o zi sau doua intr-o forma perfecta cu o textura cremoasa si cu proprietatile initiale fara ajutorul conservantilor este un proces instabil si orice greseala poate conduce la dizolvarea sau dezintegrarea acesteia.
Obtinerea unui inghetate perfecte, de calitate, care este optim consumata si apreciata de catre consumator, trece in mod necesar prin pregatirea artizanala din mai multe privinte si acest lucru nu este deloc banal. Adoptarea unui gust unic si combinarea ingrendientelor cu prajituri, bastoane, spume, bavarezii si budinci face din inghetata de casa un produs superior si mult mai sanatos.

Este important sa subliniem faptul ca realizarea inghetatei nu este deficila ci necesita multa atentie si grija, inghetata de casa, gelatto, foloseste un numar relativ mic de materii primi si ingrediente care sunt amesteca impreuna in diferite stari, de la fierbinte la rece.

Reala diferenta intre un artizanal si un pseudo (inghetata industriala ce reprezinta un fenomen in dezvoltarea in ultimii ani. cu lanturi de magazine si fabrici care imita inghetata artizanala concentrandu-se pe ingrediente si adaosuri nu tocmai sanatoase pentru a oferi o valabilitate indelungata) se acumuleaza la ingredientele folosite si la modul in care inghetata artizanala este transformata in mai multe produse interesante pentru vanzare.

Comments 0 comments to this post

Send me a message