[EN]

Gelatto (in adevaratul sens al cuvantului)

Date - September 4, 2014 / Author - dulcebypaul / Category - Blog

Înghețata de casă (cea pe care noi o pregătim) are o complexitate deosebită în comparație cu înghețata industrială, pe care o cumpărăm de la magazine sau de la buticuri stradale, întrucât rezistă doar pe termen scurt și este foarte pretențioasă. Motivul: ingrediente naturale, fără conservanți!

Păstrarea înghețatei chiar pe perioade scurte, de o zi sau două, într-o formă perfectă cu o textură cremoasă și cu proprietățile inițiale, fără ajutorul conservanților, este un proces instabil și orice greșeală poate conduce la dizolvarea sau dezintegrarea acesteia.
Obținerea unei înghețate perfecte, de calitate, care este optim consumată și apreciată de către client, trece în mod necesar prin pregătirea artizanală, din mai multe puncte de vedere, și acest lucru nu este deloc banal. Adoptarea unui gust unic și combinarea ingrendientelor cu prăjituri, bastoane, spumă, bavareze și budinci face din înghețata de casă un produs superior și mult mai sănătos.

Este important să subliniem că realizarea înghețatei nu este dificilă, ci necesită multă atenție și grijă. Înghețata de casă, gelatto, folosește un număr relativ mic de materii prime și ingrediente, care sunt amestecate împreună în diferite stări, de la fierbinte la rece.

Reala diferență între un artizanal și un pseudo (înghețata industrială ce reprezintă un fenomen, în ultimii ani, prin dezvoltarea unor lanțuri de magazine și fabrici care imită înghețata artizanală concentrându-se pe ingrediente și adaosuri nu tocmai sănătoase, pentru a oferi o valabilitate îndelungată) constă în ingredientele folosite și în modul în care înghețata artizanală este transformată în mai multe produse interesante pentru vânzare.